Saltimbocca inside-out med bagte rodfrugter

Middelhavsret til det nordiske køkken, sydens saft og kraft med nordens smagfulde råvarer. Saltimbocca er en lækker og god aftensmad.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Saltimbocca inside-out med bagte rodfrugter

Middelhavsret til det nordiske køkken, sydens saft og kraft med nordens smagfulde råvarer. Saltimbocca er en lækker og god aftensmad.

Antal portioner

Saltimbocca inside-out

  • 4 kalveschnitzler (ca. 400 g)
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 lille finthakket fed hvidløgsfed
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver serrano skinke (ca. 100 g)
  • 12 friske salvieblade

Bagte rodfrugter og champignon

Tilbehør

  • 200 g groft flute

Fremgangsmåde:

Saltimbocca inside-out

Bank kalvekødet fladt med en kødhammer ca. 12 x 16 cm og 3 mm tykke. Drys kødet med paprika, limeskal, hvidløg og peber. Placer kødet oven på skinken, og salviebladene oven på kødet. Rul det sammen til en rolade med skinken yderst.

Bagte rodfrugter og champignon

Kom forårsløg, kartofler, beder, champignon og rødløg i et ovnfast fad (ca. 27 x 27 cm). Kom madlavningsfløde, ost, hvidløg og salt i en blender og blend det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til saucen er jævn. Vend sauce, basilikum og hyldeblomsteddike i fadet med grøntsagerne og vend det godt sammen. Bag grøntsagerne midt i ovnen. Skru ovnen op til 200° efter ca. 45 min. Fordel saltimbocca på grøntsagerne og bag retten færdig.

Bagetid for rodfrugter og champignon

Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for saltimbocca

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 24 %
Print