Sandwich med røget laks og kikærtecreme

Hvordan bliver man mæt af en sandwich til aftensmad? Gør som her! Suppler de lækre skiver røget laks og grøntsagerne med en hjemmelavet kikærtecreme - den minder meget om hummus.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sandwich med røget laks og kikærtecreme

Hvordan bliver man mæt af en sandwich til aftensmad? Gør som her! Suppler de lækre skiver røget laks og grøntsagerne med en hjemmelavet kikærtecreme - den minder meget om hummus.

Antal portioner

Kikærtecreme

  • 1 dåse kikærter i vand (ca. 400 g)
  • 100 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
  • 1 rød peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
  • 4 grove sandwichboller, fx rugboller (ca. 400 g)
  • 50 g rensede babyspinatblade
  • ½ agurk i skrå skiver (ca. 200 g)
  • 200 g røget laks i skiver
  • 2 dl ærteskud

Tilbehør

  • 200 g peberfrugter i stave

Fremgangsmåde:

Kikærtecreme

Skyl kikærterne godt og lad dem dryppe af i en sigte. Blend kikærter, salatost, citronsaft, spidskommen og peber, til det er glat. Del kikærtecremen i 2 portioner og vend peberfrugtternene i den ene portion. Smag til.

Lun bollerne og flæk dem. Læg bollerne sammen om kikærtecreme med peberfrugt, spinatblade, laks, agurk og ærteskud. Server de lun sandwiches sammen med stave af peberfrugt og resten af kikærtecremen.

Tip

Hvis du synes kikærtecremen er for fast, kan du tilsætte 1-2 spsk vand eller olie.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 25 %
Print