BLT

BLT

10 min
Den klassiske amerikanskinspireret BLT - bacon, lettuce and tomato sandwich.

Sådan gør du

BLT
  • Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Smør 2 brødskiver med flødeost og 2 med dijonnaise.
  • Læg dem sammen om salatblade, tomat, salt, peber, evt. kørvel og de stegte baconskiver.
  • Tryk sandwichen godt sammen og server.

Du kan skrue op og ned for dijonnaise/flødeost alt efter smag og behag.

Energiindhold for hele retten:

4078 kJ / 975 kcal

Næringsindhold pr. 100g

731 kJ / 175 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,3 % 6,6 g
Kulhydrat: 52,9 % 22,7 g
Fedt: 31,8 % 6,3 g
Mere inspiration

Fra den amerikanske til den nordiske sandwich - hvilken foretrækker du?

Rugbrødssandwich
35 min
Rugbrødssandwich
(2)

Ingredienser

BLT
6 skiver Bacon
4 skiver Ristet surdejsbrød
50 g Flødeost
1 spsk Dijonnaise
4 blade Icebergsalat
2 Tomater i skiver (ca. 125 g)
Et nip flagesalt
Friskkværnet peber
Evt. frisk kørvel
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk