Satayspyd med dip og knas
45 min

Satayspyd med dip og knas

Satay er små spyd der kan laves med alle slags kød. Skovsyredip og nøddeknas fuldender her smagsoplevelsen.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Satayspyd med dip og knas

Satay er små spyd der kan laves med alle slags kød. Skovsyredip og nøddeknas fuldender her smagsoplevelsen.

Antal portioner
  • 16 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1 andebryst - uden skind (ca. 300 g)
  • 200 g oksefileter

Tomat-chilidip

  • 2 tomater (ca. 100 g)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt chili

Skovsyredip

Nøddeknas

  • 100 g jordnødder
  • 75 g græskarkerner
  • 25 g sesamfrø
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Læg bambusspyddene i vand i ca. ½ time - for at undgå, at de brænder. Skær de to slags kød i mindre stykker (ca. 1½ x 1½ x 10 cm) og sæt dem på bambusspyddene. Steg spyddene ca. 3 min. på hver side på en havegrill eller en godt varm grillpande.

Tomat-chilidip

Snit et kryds i bunden af af de friske tomater. Sænk dem i kogende vand og blanchér dem - til skallen begynder at løsne sig. Kom dem hurtigt i koldt vand og lad dem køle af. Fjern skallen og skær tomaterne i kvarte og befri dem for kerner. Hak tomatkødet fint og tilsæt spidskommen og chili. Smag til.

Skovsyredip

Rør skovsyrebladene i fraichen sammen med salt og peber. Smag til.

Nøddeknas

Rist jordnødder, græskarkerner og sesamfrø i en tør pande ved jævn varme i ca. 5 min. - eller til blandingen er gylden. Hak det fint og tilsæt salt og peber. Vend de stegte kødstykker i knaset og server dem straks.

Tips

I stedet for skovsyre kan du bruge kørvel og lidt citronsaft. Resten af nøddeknaset kan gemmes og bruges som drys i en salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,8 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 11 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Sangiovese Chianti, Italien

Her vil en fadlagret rødvin med god syre fungere rigtig godt. Prøv med en chianti classico, også gerne riserva Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær