Sild og grøntsager i fad

Sild og grøntsager i fad er en smagfuld fiskeret med masser af smag. Opskriften byder på lækre ovnstegte sild i samspil med bagte tomater, squash grapefrugtsaft og timian. Glæd dig til at prøve denne ret.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sild og grøntsager i fad

Sild og grøntsager i fad er en smagfuld fiskeret med masser af smag. Opskriften byder på lækre ovnstegte sild i samspil med bagte tomater, squash grapefrugtsaft og timian. Glæd dig til at prøve denne ret.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 zittauerløg i tykke skiver
  • 1 grøn squash i tern
  • ½ tsk groft salt
  • 4 kviste frisk timian
  • 3 tomater
  • 1 dl vand
  • ¾ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk lys saucejævner
  • 4 tsk friskpresset grapefrugtsaft
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 udbenede ferske sild eller 4 makreller
  • 3 tsk stærk sennep

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en pande. Svits løg og squash i ca. 2 . Drys med salt og timianblade og hæld blandingen i et fladt ovnfast fad. Rist tomatskiverne i resten af stegesmørret og læg dem i en stribe ovenpå løgblandingen. Kog panden af med vand og piskefløde, tilsæt saucejævner og kog saucen godt igennem. Smag til med grapefrugtsaft, salt og peber og fordel saucen over grøntsagerne. Skyl sildene og smør kødsiden med sennep og fold sildene sammen 1 gang på tværs. Anbring dem i en række i fadet. Steg retten midt i ovnen.

Stegetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
Print