Skidne æg
30 min

Skidne æg

En skøn ret, som smager af påske! Den kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.
Bedømmelse (40 vurderinger)

Min bedømmelse:

Skidne æg

En skøn ret, som smager af påske! Den kan fx indgå som én af flere retter til påskefrokosten.

Antal portioner
  • 8 æg

Sennepssauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • ½ liter mælk
  • 3 spsk dijonsennep
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friskklippet karse

Tilbehør

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene "smilende" ved svag varme og under låg i 6-8 min.

Sennepssauce

Smelt imens smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag blandingen godt sammen.Tilsæt halvdelen af mælken under kraftig piskning. Pisk resten af mælken i lidt efter lidt. Kom sennep, salt og peber i og lad saucen koge ved svag varme og under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

Fordel sennepssaucen på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

En ikke helt tør hvidvin på riesling-druen vil være bedst til denne ret, fx fra Alsace (de viser ofte på bagetiketten hvor tør vinen er). Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hvid fisk