Snakkesnegle

Søde små kanelsnegle, også krydret med kardemomme. Det er gode at servere til børnefødselsdagen.
Fryseegnet
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Snakkesnegle

Søde små kanelsnegle, også krydret med kardemomme. Det er gode at servere til børnefødselsdagen.

2 snegle pr. person

Opskriften gælder for 15 personer

Dej

  • 100 g smør
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 550 g hvedemel

Fyld

  • 150 g nøddecreme, fx nutella
  • 1 tsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpiskede æg

Fremgangsmåde:

Dej

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt mælken, lun det (lillefingervarm). Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Fyld

Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkant (ca. 25 x 40 cm).

Smør nøddecreme på dejen og drys med kanel. Rul dejpladerne fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i ca. 15 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen.

Tip

Prøv et andet fyld af: 150 g blødt smør, 1 dl sukker og 2 spsk stødt kanel.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tips

Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 30 %
Print