Kanelkage

En god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde.
Fryseegnet
Bedømmelse (68 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanelkage

En god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde.

10 stk. pr. kage

Antal portioner
  • 75 g smør - smeltet
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk natron
  • 3½ dl kærnemælk

Glasur

  • 50 g smør - smetet
  • 250 g flormelis (ca. 4¾ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakao
  • 4 spsk stærk, varm kaffe

Pynt

  • knuste kaffebønner
  • fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og natron sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med kærnemælken. Rør til en ensartet dej. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter) Fordel dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur

Pisk smør og flormelis sammen. Kom vaniljesukker, kakao og kaffe i og rør glasuren glat. Fordel glasuren på kagen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Kagen kan fryses uden glasur

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 23 %
Print