Kanelsnegle

Denne opskrift giver de traditionelle kanelsnegle et lækkert pift. Fyldet har stadig den lækre smag af kanel, men suppleres nu af syrlige og søde smagsnuancer fra æble og banan - det smager himmelsk.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanelsnegle

Denne opskrift giver de traditionelle kanelsnegle et lækkert pift. Fyldet har stadig den lækre smag af kanel, men suppleres nu af syrlige og søde smagsnuancer fra æble og banan - det smager himmelsk.

18 stykker pr. portion

Antal portioner
  • ¼ liter skummetmælk
  • 35 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • 425 g hvedemel (ca. 7¼ dl)

Fyld

  • 1 syrligt æble
  • 2 bananer
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 dl rosiner

Fremgangsmåde:

Lun mælken og opløs gæren heri. Pisk ægget sammen med salt, sukker og noget af melet og rør til en jævn blanding. Tilsæt mel til dejen kan æltes til en let og blød dej - gem evt. lidt mel. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time.

Fyld

Befri æblet for kernehus og stilk. Riv det groft. Mos bananerne og vend dem med æble, sukker og kanel. Slå dejen ned og ælt den igennem. Rul den ud til et rektangel. Fordel fyldet på dejpladen og drys med rosiner. Rul sammen til en pølse og skær den i 18 skiver. Læg sneglene på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 18 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 83 %
  • Fedt: 6 %
Print