Soufflé med ananas
30 min

Soufflé med ananas

Det er ikke ofte, at man får serveret dessertsoufflé, men faktisk er disse små søde souffléer nemme at lave - og så kan de forberedes i god tid.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Soufflé med ananas

Det er ikke ofte, at man får serveret dessertsoufflé, men faktisk er disse små søde souffléer nemme at lave - og så kan de forberedes i god tid.

Antal portioner
  • 1 dåse ananasringe i egen saft
  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 125 g Buko® Ananas
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk flormelis

Pynt:

  • sigtet flormelis
  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Skær 2 ananasringe i små stykker. (Gem resten af ringene). Pisk æggehviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig "æggesnaps". Skær flødeosten i mindre stykker. Pisk ost og citronsaft i "æggesnapsen". Vend mel og ananasstykker i. Vend forsigtigt æggehviderne i og fordel dejen i 8 smurte souffléforme (a ca. 1½ dl). Sigt flormelis over formene og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret souffléerne i deres forme sammen med halve ananasringe og server straks.

Tip

Souffléerne kan tilberedes og stå klar i køleskabet ca. 4 timer før bagning.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Til disse lækre souffleer vil en sød, mousserende vin være skøn, fx en asti spumante. Alternativt en hvid portvin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan