Rester – restemad

Rester fra gårsdagens aftensmad bliver, med lidt fantasi, nemt og hurtigt til nye og friske retter.

Hver dansker smider årligt mellem 60 og 65 kg mad ud, 125 kg hvis madaffaldet tælles med. Mad der kunne have været spist dagen efter som restemad, men som i stedet straks ender i skraldespanden eller havner i glemsel i køleskabet for derefter at blive smidt ud. Det er en dårlig forretning for den enkelte husholdning, men også for samfundsøkonomien og for miljøet. Vi har derfor samlet en masse idéer til bade frokost og aftensmad, der giver helt nyt liv til dine madrester.

Brug dine madrester som udgangspunkt for nye retter og spar tid og penge, og gør samtidig noget godt for miljøet.

Herunder finder du opskrifter og inspiration til, hvordan du kan omdanne dine rester til nye, lækre retter med restemad. Se fx, hvordan du kan bruge en rest boller i karry med ris, en rest spaghetti og kødsauce eller rester fra en steg fra weekenden. God appetit!

Opskrifter

Alle temaer

Søg opskrift