Tomatsauce med 3 slags tomat

Tomatsauce med 3 slags tomat

30 min
Uhmm....pasta med tomatsauce, en klassiker, der falder i god jord hos både børn og voksne. Vi har lavet tomatsaucen med 3 slags tomat - det giver både bredde og dybde i smagen.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsauce-med-3-slags-tomat/

Sådan gør du

Tomatsauce
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde. Skru ned til jævn varme og svits tomatpuré og hvidløg i ca. 1 min.
  • Tilsæt friske og flåede tomater og salt og kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.
  • Vend forårsløgene i og kog i yderligere ca. 5 min. uden låg.
Pasta
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Lad pastaen dryppe af i et dørslag og vend den godt sammen med tomatsauce, halvdelen af osten og basilikum.
  • Kom pastaen i et lunt fad og pynt med oliven, basilikum og forårsløg. Server resten af osten til som drys.

De 3 slags tomat giver forskellige smagsnuancer. I sæsonen, hvor du kan få friske, søde solmodne tomater giver de friske noget særligt. Uden for sæsonen, kan du bruge 2 dåser flåede tomater.

Energiindhold for hele retten:

10334 kJ / 2470 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 54,4 % 15,5 g
Fedt: 29,3 % 3,8 g

Ingredienser

Tomatsauce
1 spsk Jomfruolivenolie
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 Små fed hvidløg i skiver
400 g Modne tomater i små tern
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
1 bundt Forårsløg i ringe (ca. 100 g)
Pasta
400 g Tørret pasta, fx bucatini eller spaghetti
150 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 dl Strimlede basilikumblade
75 g Sorte oliven
Pynt
Frisk basilikum
Top af forårsløg