Italiensk inspireret tomatsuppe med pasta og parmesan

Toscansk tomatsuppe med ekstra meget smag af Italien med olivenolie og parmesan.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk inspireret tomatsuppe med pasta og parmesan

Toscansk tomatsuppe med ekstra meget smag af Italien med olivenolie og parmesan.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret fuldkornspasta, fx skruer
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 røde peberfrugter i lange strimler
  • 2 rødløg i tynde både
  • 2 store hvidløgsfed i skiver
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g fintrevet parmesanost

Pynt

  • kviste af bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt pastaen og kog den ved jævn varme i 10-11 min., til pastaen er mør uden at være blød - rør af og til. Lad pastaen dryppe af i en sigte.

Bring suppen i kog i pastagryden. Hæld suppen i en kande lige inden serveringen.

Lad imens olien blive varme i en sauterpande. Svits peberfrugter, løg og hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt persille, salt, peber og den friskkogte pasta. Vend godt rundt og smag til.

Server pasta med grøntsager i varme dybe tallerkener sammen med tomatsuppe og fintrevet ost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 29 %
Print