Hvid gløgg
&format=webp)
Hvid gløgg er et skønt alternativ til den traditionelle røde gløgg, den er frisk og føles knap så tung. Denne hvide gløgg er smagt til med julens krydderier og hyldeblomstsaft - og supplerer julens søde sager på den smukkeste måde. Hvid gløgg kan tilberedes i en alkoholfri udgave, hvor du udskifter hvidvin med fx æblemost og justerer sødmen med hyldeblomstsaften.
Ingredienser
Hvid gløgg
5
Kardemommekapsler (ca. ½ tsk kardemommefrø)
|
|
---|---|
3
Stjerneanis
|
|
5
Hele nelliker
|
|
3
Kanelstænger
|
|
20 g
Frisk ingefær i tynde skiver
|
|
3 brede strimler citronskal (usprøjtet)
|
|
1 dl
Friskpresset citronsaft
|
|
½ liter
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
1 flaske
Hvidvin
|
Fyld
100 g
Tørrede tranebær
|
|
---|---|
100 g
Mandelsplitter
|
Sådan gør du
Hvid gløgg
Ved servering
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sku op og ned for krydderiblandingen efter egen smag. Skal gløggen være alkoholfri, kan du bruge æblemost i stedet for vin. Brug da kun 4 dl hyldeblomstsaft til ekstrakten.
Lad ekstrakten trække til dagen efter for at intensivere smagen.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
710 kJ / 170 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,4 g |
Protein: | 1,8 g |
Fedt: | 4,5 g |
Kulhydrat: | 25,2 g |
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
