Gløgg ekstrakt

Gløgg ekstrakt

Gløgg ekstrakt er nem at lave selv - og det gør en stor forskel for smagen af din gløgg. Vores gløgg ekstrakt er julekrydret på bedste vis med masser af frisk appelsin, nelliker, allehånde, kardemomme og kanel. Når gløgg ekstrakten er færdig, skal den trække på køl. Mindst et døgn og gerne mere. Du kan derfor være i god tid med din gløgg ekstrakt, inden alle julerierne sætter ind. Server vores klassiske gløgg til julens hyggestunder.
https://www.arla.dk/opskrifter/glogg-ekstrakt/

Sådan gør du

Gløgg ekstrakt
  • Kom appelsinsaft, appelsinskal, vand, sukker og krydderier i en gryde.
  • Kog blandingen under låg i ca. ½ time ved jævn varme.
  • Lad gløgg ekstrakten trække i mindst et døgn - og gerne mere.
Efter et døgn - eller flere
  • Tag appelsinskal og de hele krydderier op - og varm gløgg ekstrakten op.
  • Tilsæt 1 flaske rødvin og varm ikke gløggen op til mere end 65°, da alkoholen ellers fordamper. Du kan evt. tilsætte fx portvin, rom o.lign., når gryden tages af varmen.
Energiindhold for hele retten:

5152 kJ / 1231 kcal

Næringsindhold pr. 100g

669 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 0,3 % 0,1 g
Kulhydrat: 99 % 39 g
Fedt: 0,7 % 0,1 g
Mere inspiration

Klassiske hjemmelavede æbleskiver med kærnemælk, citron og kardemomme.

Æbleskiver
45 min
Æbleskiver
(406)

Ingredienser

Gløgg ekstrakt
2 dl Friskpresset appelsinsaft
½ Skal fra appelsin - skrællet med en tyndskræller
2 dl Vand
275 g Sukker
7 Hele nelliker
7 Hele allehånde
5 Kardemommekapsler
3 Kanelstænger