Brusebadsboller
Bedømmelse (6)

Min bedømmelse:

Brusebadsboller

Prøv brusebadsbollerne når der virkelig skal hygges. De er smager fantastisk og passer morgenmaden eller aftenskaffen

Antal portioner

12 stk. pr. portion

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 12 dl kærnemælk
  • 25 g blødt smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 175 g fuldkornshvedemel
  • 250 g hvedemel (4 dl)

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Aftenen før

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt kærnemælk og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen. Tag den ud på meldrysset bord, og ælt den igennem med så meget mel, at den stadig er blød og smidig. Del dejen i ca. 12 stykker, der trilles til boller og anbringes på bagepapir eller en smurt bageplade. Dæk bollerne med et fugtigt klæde og stil dem i køleskabet natten over.

Næste morgen

Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Sæt bollerne i en kold ovn - indstil på 200° og bag ca. 25 min.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 8200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: