Fiskepaté med krydderurtesauce
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Fiskepaté med krydderurtesauce

Lækker fiskepaté, som er nem at lave og god at servere for mange gæster, Skal laves i forvejen

Opskriften gælder for 12 personer

Fiskepaté

  • 250 g torskefileter i mindre stykker
  • 1 12 tsk groft salt
  • 50 g blødt smør
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%
  • 1 æg
  • 1 12 spsk hvedemel
  • 1 12 spsk kartoffelmel
  • friskkværnet peber
  • 250 g fersk laksefileter uden skind, i ét stykke
  • 14 g groft salt
  • 50 g vilde ris (34 dl)

Krydderurtesauce

  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 dl hakket frisk dild
  • 2 spsk hakket frisk brøndkarse
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g røget laks i tynde strimler
  • 24 blade grøn egeløvsalat
  • 2 limefrugter i tynde både
  • 2 potter brøndkarse

Tilbehør

  • 300 g flutes

Kom torskefilet og salt i en food processor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt smør, cremefraiche, æg, de 2 slags mel og peber. Hak farsen i ca. 20 sek. Den skal være sammenhængende.

Skær laksefileten i ca. ½ cm tynde strimler på langs ad kødet. Drys dem med salt. Fordel halvdelen af farsen i bunden og lidt op ad siderne i en smurt brødform (ca. 2 liter). Læg de ferske laksestrimler lagvis med resten af farsen - slut med et lag fars. Bank formen let mod bordpladen. Bag fiskepatéen midt i ovnen. Stil patéen tildækket i køleskabet til næste dag.

Kog risene efter anvisningen på emballagen. Køl dem af.

Krydderurtesauce

Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt cremefraiche, krydderurter, salt og peber i. Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag den til.

Ved serveringen

Læg på 12 portionstallerkener en bund af krydderurtesauce. Herpå skiver af fiskepaté og lime og i kanten bunker af ris, røget laks, salat og brøndkarse.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 150°.

Tips

Frysetip: Fiskepatéen kan fryses efter bagning.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 16450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: