Flanksteak og saltkartofler
Bedømmelse (19)

Min bedømmelse:

Flanksteak og saltkartofler

Savner du inspiration til en lækker hovedret? Så prøv flanksteak og saltkartofler! Køddet er marineret i øl og serveres på en bund af friske sommer grønsager! Glæd dig!

Antal portioner

Flanksteak

  • 2 dl mørk luksusøl, fx porter
  • 3 spsk honning
  • friskkværnet peber
  • 600 g flanksteaks (1-2 stk.)

Saltkartofler

  • 1 liter kogende vand
  • 1 34 dl groft salt
  • 1 kg skrubbede små nye kartoffel
  • 10 g smør
  • 14 tsk groft salt
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i blok i små tern

Tilbehør

  • 600 g salat af friske grønne asparges, ærter og kviste af bredbladet persille

Flanksteak

Bland øl, honning og peber i en plastikpose egnet til madvarer. Kom flanksteaken i posen og luk den tæt. Lad kødet marinere i køleskabet i 45 min.

Saltkartofler

Bring vand og salt i kog i en gryde og rør til saltet er opløst. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i 12 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og fordel dem på en plade med bagepapir. Bag kartoflerne midt i ovnen.

Tag imens kødet op (gem marinaden) og dup det tørt. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kødet 1 min. på hver side og steg det derefter ved svag varme i 8 min. - vend af og til. Tag flanksteaken op, drys med salt og lad den hvile tildækket i 15 min. Kom marinaden i panden og kog ved jævn varme i 5 min. eller til der er 1 dl.

Skær kødet i tynde skiver og spis det sammen med saltkartofler, marinade, ost og salat.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 32 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min