Nyd det gode
Kartoffelsuppe
Bedømmelse  (19)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Kartoffelsuppe

Skøn cremet kartoffelsuppe med sprødstegt serrano skinke og knasende rugbrødscroutoner.

Antal portioner

  • 500 g groftrevne kartofler
  • 50 g smør
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 3 chalotteløg i tynde både
  • 1 12 liter grøntsagsbouillon
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Serrano skinke og rugbrødscroutoner

  • 4 skiver rugbrød
  • 4 skiver serrano skinke

Kom de groftrevne kartofler i en sigte og skyl dem. Tør kartoflerne i et klæde. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler, porreringe og løg. Svits grøntsagerne i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt fløden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber.

Serrano skinke og rugbrødscroutoner

Skær rugbrødet i tern (ca. 1 x 1 cm) og fordel dem på en plade med bagepapir. Fordel skinkeskiverne ovenpå og bag det midt i ovnen. Giv evt. rugbrødscroutonerne 5 min. ekstra hvis de mangler sprødme.

Server suppen med drys af sprød skinke og sprøde croutoner på toppen. Pynt med purløg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %