Kartoffelsuppe
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe er en skøn cremet efterårs- eller vinterspise og smager dejligt til hovedret.

Antal portioner
  • 500 g groftrevne kartofler
  • 50 g smør
  • 2 porrer i tynde ringe
  • 3 chalotteløg i tynde både
  • 1 12 liter grønsagsbouillon
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 240 g groft brød

Kom de groftrevne kartofler i en sigte og skyl dem. Tør kartoflerne i et klæde. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt kartofler, porreringe og løg. Svits grønsagerne i ca. 1 min. Tilsæt bouillonen og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt fløden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 0 %