Små bagte kartofler
Bedømmelse (23)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 45 min

Små bagte kartofler

Små bagte kartofler er det perfekte tilbehør til roastbeef og chateaubriand. Opskriften er hurtig og nem at følge og giver et fantastisk resultat!

Antal portioner
  • 1 12 kg små faste kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Vask kartoflerne grundigt og del dem i halve. Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt smør og krydderier og vend rundt, så det bliver godt blandet. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne.

Tip

Små bagte kartofler kan serveres til chateaubriand og bagte hvidløg.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %

Sangiovese Toscana, Italien

Til disse let krydrede kartofler serveret som foreslået vil en god rødvin fra Toscana være et godt valg, fx en vino nibile di montepulciano Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød