Til kamp for den go'e madpakke

Go' Madpakke

I samarbejde med Tv2 præsenterer vi Go'Madpakke

Arla og TV 2 sætter fokus på de kedelige madpakker. Sammen vil vi inspirere til at gøre madpakkerne mere spændende. Det gør vi blandt andet ved hjælp af en række nemme opskrifter på mad, som egner sig særligt godt i madpakken. Her er noget for enhver smag og søger du inspiration til at peppe børnenes madpakke en smule op, vil der sikkert også være noget for dem. God fornøjelse!

Opskrifter madpakker

ANALYSE AF DANSKE BØRNS MADPAKKER

TV 2 og Arla har undersøgt, hvad danske børn får med i madpakken i skolen og fritidsordningen. Vi har fået Megafon til at spørge over 500 forældre, hvad de giver deres børn med i madpakken.

Undersøgelsen viser blandt andet, at spegepølsemadder og snacks som frugt, grønt og ostehaps hitter, mens lyst brød og saftevand hører fortidens madpakker til. Undersøgelsen afslører også, at det er forskelligt, hvad børnene får med af frugt og grønt, alt efter om det er mor eller far, der smører madpakken. Samtidig er der også sjove regionale forskelle på børnenes madpakker rundt om i Danmark.

Læs mere

MADPAKKETIPS: ARLA OSTESTICKS OG OSTEBID

En god madpakke er en spist madpakke. Nu kan du få to lækre oste, der giver masser af smag i madpakken eller får pausen til at smage bedre.

OsteSticks er en 20g mild cheddar i folie med 7 stk i en pose og OsteBid er en Smøreost Naturel i folietrekanter med 8 stk i en pakke, lige til at tage med i madpakken.

Se madpakketips

BEDRE MADVANER FOR NÆSTE GENERATION

I Arla ønsker vi at inspirere børn og unge til gode madvaner, fordi vi mener, at den næste generation er vigtig, hvis vi virkelig skal gøre en forskel for folkesundheden. På MADlejr, som Arla Fonden står bag, får børn og unge eksempelvis mod på at gå i køkkenet, når de gennem et undervisningsforløb og lejrskoleophold lærer om mad og råvarernes oprindelse. Og når vi for fjerde år i træk inviterer til Arla Food Fest i Kongens Have d. 27 og 28. august 2016, sætter vi fokus på smag og sund livsstil og viser, at madlavning er både sjovt, udfordrende og spændende.

Læs mere