Fra ko til karton

Vi er omhyggelige i hele processen
Som et andelsmejeri, der er ejet af landmændene selv, kontrollerer vi hele mælkens vej fra koen til dig. Det sikrer frisk mælk af høj kvalitet og en fødevaresikkerhed, der er i top.

Vi kontrollerer hvert et skridt på vejen
Fordi vi er ejet af landmændene, har vi fuld kontrol over mælkens vej fra koen og til dig. Hvert skridt på vejen er registreret og kan spores. Gennem sporingssystemet kan vi sikre, at du altid får et velsmagende mælk af høj kvalitet.

Læs mere om vores mælk her.

Ko
På linie med europæiske standarder, har hver eneste af vores køer sit eget øremærke. På den måde kan vi føre tilsyn med den enkelte kos mælkeproduktion og holde styr på dens helbred, medicinske behandling og mælkekvalitet. Vi fører journal over informationerne, så vi hele tiden kan gå tilbage og følge op, hvis vi får brug for det.

Malkning
Vi tester al vores mælk fra hver malkning. Som en del af Arlagårdens© procedurer tjekker vi dagligt, at vores køer har et godt helbred. For at holde mælken frisk bliver den kølet ned umiddelbart efter malkning, og den bliver holdt kold, til den bliver afhentet af vores tankbiler.

Gård
Alle vores gårde er registreret, og vi kender kvaliteten og mængden af den mælk, som hver enkelt gård leverer. Arlagårdens© procedurer sikrer, at vi hele tiden kan kontrollere kvaliteten på vores gårde, og vi fører regelmæssigt tilsyn med gårdene. Arla tilbyder også en rådgivning til landmændene og besøg på de enkelte gårde for at følge op, hvis der er identificeret problemer under en kontrol.

Alle vores køer har rene yvere, når de malkes
Ligesom du vasker hænder, før du spiser, sørger vi for at holde vores malkemaskiner og rum rene. For det er jo fødevarer, vi arbejder med.

Transport
Mælken transporteres fra gården til mejeriet i vores tankbiler – nogle er ejet af Arla, og andre køres af samarbejdspartnere. Vores mælkechauffører er uddannet i mælkekvalitet og hygiejne. De tjekker mælkens temperatur, udseende og duft på gården, inden mælken fyldes på tanken.

Mejeri
Vi forædler mælken til mejeriprodukter på vores mejerier. Vi tester mælken, når den ankommer til mejeriet, og inden den bliver behandlet. Vores mejeriprodukter bliver også kvalitetstestet, inden de forlader vores mejerier. De fleste Arla-mejerier er certificerede til fødevaresikkerhedsstandarden ISO 22000. Mejerierne, der endnu ikke er certificerede, følger de nationale standarder for fødevaresikkerhed. Vi har et omfattende uddannelsesprogram og bruger alle de nyeste teknologier til at sikre høj kvalitet, og at fødevaresikkerheden er i top.

Emballage
Vores emballage er udviklet til at bevare mælkeprodukternes høje kvalitet. Og vi bruger emballage, der påvirker miljøet så lidt som muligt.