Friske forårsruller og stegte butterbeans
Saftige friske forårsruller, også kaldet vietnamesiske forårsruller, er virkelig lækre. I får masser af grøntsager og de ser festlige og flotte ud. Hyg jer evt. med at rulle forårsrullerne ved bordet. Så kan man selv vælge hvad der skal i rullen - og der er ikke én i familien, som skal lave alt arbejdet. Friske forårsruller er også perfekte at servere, hvis du skal have ryddet op i grøntsagsskuffen, for I kan bruge stort set alle slags grøntsager. Salatblade er altid godt at have med i de friske forårsruller- det gør det nemmere at rulle.
Ingredienser
Sataysauce
|
250 g
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
|---|---|
|
2½ spsk
Chrunchy peanutbutter
|
|
|
2 spsk
Brun farin
|
|
|
2 spsk
Finthakket løg
|
|
|
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
|
1
Lille hakket fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
|
1 tsk
Sojasauce
|
|
|
25 g
Ristede kokosflager
|
Forårsruller
|
3
Nektariner eller 1 mangofrugt i tynde stave (ca. 250 g)
|
|
|---|---|
|
75 g
Hjertesalat i strimler
|
|
|
250 g
Dampede broccolini eller grøn asparges
|
|
|
1
Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 200 g)
|
|
|
2
Gulerødder i lange stave (ca. 150 g)
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
16 plader
Rispapir (ca. 160 g)
|
|
|
1 dl
Frisk koriander
|
Stegte butterbeans
|
2 dåser
Butterbeans (ca. 800 g)
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Rapsolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
1 spsk
Sorte sesamfrø
|
|
|
2 dl
Frisk koriander
|
Sådan gør du
Sataysauce
Forårsruller
Stegte butterbeans
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan stege andre former for bønner fra dåse, fx kidney-, hvide eller sorte bønner. Sørg for at tørre dem godt, når du har skyllet bønnerne, så de ikke sprøjter i den varme olie.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
417 kJ / 100 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 3,1 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 3,1 g |
| Kulhydrat: | 13,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.