Broccolisuppe med rejer
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Broccolisuppe med rejer

Smuk grøn cremet suppe serveret med rejer og lime.

Antal portioner
  • 1 14 liter vand
  • 400 g broccoli i grove stykker
  • 1 squash i grove stykker
  • 3 små pillede fed hvidløg
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 12 dl vand
  • 150 g friskost naturel 4%, fx Buko® light
  • 4 tsk friskpresset limesaft
  • 14 tsk cayennepeber
  • 2 tsk groft salt
  • 400 g pillede rejer

Pynt

  • finthakket bredbladet persille
  • limebåde

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt broccoli og squash. Kog grønsagerne ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Blend grønsagerne sammen med vand og hvidløg i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld suppen gennem en sigte tilbage i gryden. Tilsæt løg og lad suppen koge ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen. Tilsæt resten af vandet og derefter osten.Rør til blandingen er helt glat. Kom osteblanding, limesaft, cayennepeber og salt i suppen. Bring atter suppen i kog og kog den, ved jævn varme og stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til.

Ved serveringen

Fordel rejerne i varme dybe tallerkener, hæld ca. 2 dl suppe i hver og pynt med persille og lime. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 19 %
  • Alkohol: 0 %