Brownies
Bedømmelse (92)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Brownies

Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe!

Opskriften gælder for 20 personer

2 brownies pr. person

  • 250 g smør
  • 150 g mørk chokolade (ca. 50% kakao) i små stykker
  • 4 æg
  • 250 g sukker (3 dl)
  • 150 g hvedemel (2 12 dl)
  • 3 spsk kakao
  • 200 g hakkede valnøddekerner

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i "æggesnapsen". Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 25520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 61 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: