Brunkager
20 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet

Brunkager er klassiske småkager til jul - ja, de er selve duften af jul. Når du går i gang med denne opskrift på brunkagedejen, så gør gerne flere små ruller dej klar, læg dem i fryseren og bag friske brunkager i en håndevending. De nemme brunkager er sprøde, lækre og velkrydrede. Hjemmebagte brunkager er gode til andet end lækkeri til kaffe og gløgg - brunkager smager nemlig også rigtig godt til blåskimmelost.

Ingredienser
1 portion
Brunkagedej
250 g Smør i mindre stykker | |
---|---|
125 g Lys sirup (ca. ¾ dl) | |
250 g Sukker (ca. 3 dl) | |
1 spsk Stødt kanel | |
1 tsk Stødt nellike | |
100 g Hakkede, smuttede mandler | |
25 g Finthakket sukat | |
1¾ tsk Potaske | |
1 spsk Vand (lillefingervarmt) | |
500 g Hvedemel (ca. 8½ dl) |
Sådan gør du
Brunkagedej
Bedømmelse
Du kan erstatte halvdelen af mandlerne med pistacienødder.
Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23459 kJ / 5607 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1843 kJ / 440 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 4,7 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 53,3 % | 57,7 g |
Fedt: | 42 % | 20,9 g |