Jødekager
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Jødekager

Den klassiske julesmåkage, som de fleste sikkert nostalgisk husker fra deres barndom...

Antal portioner

25 kager pr. portion

Dej

  • 250 g hvedemel (4 dl)
  • 125 g sukker (1 12 dl)
  • 12 tsk hjortetaksalt
  • 200 g koldt smør
  • 12 tsk stødt kanel
  • 1 spsk sukker
  • 1 sammenpisket æg

Dej

Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen. Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter). Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.

Bland kanel og sukker sammen. Skær rullerne ud i tynde kager. Pensl dem med æg og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage. Flyt dem forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Bagetid

5 - 6 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12750 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 0 %