Pizzadej
&format=webp)
Hjemmelavet pizzadej er det bedste udgangspunkt for en lækker pizza. Prøv denne opskrift på en nem pizzadej. Dej til pizza skal hæve, så det kræver god tid med mindre, du har forberedt dig. Skal det være hurtigt en anden dag - så læg et lager af ubagte pizzabunde i fryseren. Så kan du få hurtig og hjemmelavet pizza til aftensmad på en travl hverdag!

Ingredienser
Pizzadej
10 g Gær | |
---|---|
1½ dl Vand - lillefingervarmt | |
200 g Pizzamel, fx Tipo 00 | |
½ spsk Olivenolie | |
¼ tsk Sukker | |
¼ tsk Groft salt |
Sådan gør du
Pizzadej
Du kan skifte ca. 50 g af pizzamelet ud med fuldkornsmel, fx grahamsmel, hvis du vil have en lidt grovere dej.
Vil du lave 2 mindre pizzabunde, så skal de ca. være 25 cm i diameteren.
Pizzabundene kan fryses - læg bagepapir imellem bundene og pak dem i en stor frysepose. Lad pizzabundene tø op i køleskabet og lad dem efterfølgende hæve ca. 15 min. på køkkenbordet.
Spørgsmål omkring pizzadej
Når man laver pizzadej derhjemme, opstår der ofte spørgsmål undervejs. Denne spørgsmål og svar-sektion samler de mest almindelige spørgsmål og giver konkrete svar, så du får mest muligt ud af opskriften og opnår den bedste hjemmelavede pizza.
Kan pizzadej fryses?
Hvor varm skal ovnen være?
Hvordan opbevarer man pizzadej, der ikke skal bruges med det samme?
Hvor mange pizzaer får man ud af én portion?
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3133 kJ / 749 kcal
Næringsindhold pr. 100g
850 kJ / 203 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 13,7 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 75,1 % | 37,5 g |
Fedt: | 11,2 % | 2,6 g |
Dej til pizza skal hæve, så det kræver god tid med mindre, du har forberedt dig. Skal det være hurtigt en anden dag - så læg et lager af ubagte pizzabunde i fryseren. Så kan du få hurtig og hjemmelavet pizza til aftensmad på en travl hverdag!