Dyrekølle og grillet hjertesalat

Vildt fra den danske natur - hjemmeskudt eller købt?
Antal portioner
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Dyrekølle og grillet hjertesalat

Vildt fra den danske natur - hjemmeskudt eller købt?

Antal portioner

  • 1 snøret, udbenet rådyrkølle - lad evt. slagteren udbene køllen (ca. 2 kg)
  • 25 g blødt smør
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter vand

Grillet hjertesalat

  • 10 hele hjertesalat (ca. 1¼ g)
  • 25 g smør
  • 2 spsk hakkede friske salvieblade
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Vildtsauce

Tilbehør

  • 2 kg kartofler
  • tyttebærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Læg køllen på ovnens rist i bradepanden. Bland smør og salvie og fordel det på kødet. Drys med salt og peber. Brun køllen midt i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden - dryp kødet med stegesky 4-5 gange. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 62°, så er kødet rosa (rødt kød = 60°, gennemstegt = 65°). Si skyen over i en gryde og lad køllen hvile tildækket i ca. 20 min.

Grillet hjertesalat

Fjern imens de yderste blade fra salathovederne. Del dem i halve og fjern stokken. Kom salaten i en gryde med kogende vand og kog i ca. 5 min. Tag salaten op og lad den dryppe af på et viskestykke. Smelt smør tilsat salvie, citron, sukker, salt og peber i en lille gryde. Læg hjertesalaten med skærefladen opad på en bageplade med alufolie. Fordel smørblandingen over salaten og grill den øverst i ovnen.

Vildtsauce

Mål stegeskyen. Tilsæt vand eller kog ind - der skal være 1½ dl i alt. Tilsæt fløde, sukker, salt og peber og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Bring atter saucen i kog og kog den, stadig under omrøring, i ca. 1 min. Smag til.

Bruning af dyrekølle

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegning af dyrekølle

Ca. 2 timer ved 125°.

Grill - hjertesalat

Ca. 3 min.

Tip

I stedet for hjertesalat kan man bruge julesalat.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 22850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, carignan Rhône, Frankrig

Fyldig, men elegant rødvin meget gerne en chateauneuf du pape Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt

Produkter i opskriften