Finsk brød
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Finsk brød

Finskbrød er en dejlig småkage som mormor ville have bagt den. Opbevar kagerne i en tætlukket kagedåse og server når der kommer uventede gæster.

Opskriften gælder for 3 portioner

40 stk. pr. portion

  • 375 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 sammenpisket æg
  • 50 g smuttede mandler
  • 2 spsk perlesukker

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Bland mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml hurtigt dejen med æg til en fast dej. Rul dejen ud i fingertykke stænger, tryk dem flade og skær dem i stykker (a ca. 5-6 cm). Læg dejstykkerne på plader med bagepapir og lad dem hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Hak imens mandlerne groft og bland dem med sukker. Pensl Finsk brødene med æg og drys med mandelblandingen. Bag kagerne nederst i ovnen - til de er gyldne.

Tip

Hvis dejen er tør og smuldrer kan der tilsættes lidt vand.

Bagetid

12-15 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Den ubagte dej kan fryses.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 17160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: