Flødekartofler
Bedømmelse (41)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Flødekartofler

Flødekartofler er som oftest et hit og så kan du servere dem til alverdens kød.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 14 kg kartofler
  • 34 tsk revet muskatnødder
  • 4 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 34 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Hertil: Kold farseret kalkun og salat - se link

Indkluderet i opskriften

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne i 2 smurte, ovnfaste fade. Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen.

Tip

Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartofler.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 20020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %