Franske vafler
Bedømmelse (7)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Franske vafler

Med opskriften på franske vafler er du sikret lækre kager til kaffebordet eller aftenhyggen. De fransk inpirerede kager indeholder velsmagende creme med smag af pistacie.

Antal portioner

2 vafler pr. person

Dej

  • 125 g koldt smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 3 spsk sukker

Creme

  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 50 g pistaciemasse, fx Odense dessertmasse med pistaciesmag

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. ½ cm tyk dejplade. Stik runde kager ud med en dejudstikker (ca. 4½ cm i diameter). Saml den overskydende dej og gentag udstikningen, til der er ca. 32 kager.

Læg kagerne med overfladen nedad på sukkerdrysset bagepapir. Rul kagerne let med en kagerulle, så de bliver til ovale vafler. Læg dem med sukkersiden opad på en plade med bagepapir. Bag vaflerne midt i ovnen. Lad dem køle af.

Creme

Kom fløde og pistaciemasse i en skål og pisk blandingen i ca. 3 min. til en luftig creme.

Ved serveringen

Læg kagerne sammen med cremen.

Tip

I stedet for pistaciecreme kan du lave en moccacreme. Opløs 1 tsk pulverkaffe i 1 spsk kogende vand og lad det afkøle. Pisk 75 g blødgjort smør med 50 g flormelis og 1 pasteuriseret æggeblomme. Pisk kaffen i cremen og smag til med ½ tsk fintrevet appelsinskal.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Vafler kan fryses uden creme

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 0 %