Fyldt kalkunbryst
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Fyldt kalkunbryst

Gør hverdagskalkunen spændende ved at fylde den med cremede salattern og friske basilikumblade!

Antal portioner
  • 2 dl friske basilikumblade
  • 100 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
  • 1 kalkunbryst
  • 25 g smør
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 500 g cherrytomater
  • 1 spsk hakket, frisk oregano
  • 2 spsk vand

Tilbehør

  • 1 kg kartoffel

Skyl og tør basilikumbladene godt. Lad osten dryppe af. Læg kalkunbrystet på den "glatte" side og skær en lomme i den tykke del af kødet. Læg halvdelen af basilikumbladene i lommen, derefter osten og til slut resten af basilikumbladene. Bind bomuldsgarn om kalkunbrystet 6-8 steder, så det holdes sammen, til en lille steg. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber. Tilsæt vand og steg kalkunbrystet ved svag varme og under låg ca. ½ time - vend af og til. Tag stegen op og lad den hvile tildækket i ca. 10 min. Vend cherrytomater, de hakkede oreganoblade og vand sammen med stegeskyen i sauterpanden. Lad tomaterne dampe ved jævn varme og uden låg i ca. ½ min. Tilsæt evt. sky fra kødet.

Ved serveringen

Fjern bomuldsgarnet fra stegen. Skær kødet i skiver og anret dem på et varmt fad.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 1 timer