Græskarsuppe
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Græskarsuppe

Smuk, cremet suppe med bid og god smag fra både hummerbouillon, appelsin og varme krydderier.

Antal portioner
  • 50 g tørrede græskarkerner
  • 14 tsk fint salt
  • 10 g smør
  • 650 g græskar i mindre stykker (hokkaido)
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 2 spsk finthakket frisk, mild røde chilipebere
  • 2 tsk knuste korianderfrø
  • 1 12 dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • 12 liter hummerbouillon
  • 14 liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør:

  • 200 g ristet brød

Skyl græskarkernerne i en sigte og vend dem med salt. Rist græskarkernerne i en tør pande ved svag varme i ca. 20 min. - vend dem af og til.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar, løg, hvidløg, chili og koriander i ca. 1 min. Tilsæt appelsinsaft, bouillon, fløde, salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog suppen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Smag til.

Ved serveringen

Kom græskarsuppen i en stor, varm skål og server de ristede græskarkerner til.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: