Græskarsuppe

Smuk, cremet suppe med bid og god smag fra både hummerfond, appelsin og varme krydderier.
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Græskarsuppe

Smuk, cremet suppe med bid og god smag fra både hummerfond, appelsin og varme krydderier.

Antal portioner
  • 50 g tørrede græskarkerner
  • ¼ tsk fint salt
  • 10 g smør
  • 650 g græskar i mindre stykker (hokkaido)
  • 2 hakkede zittauerløg (ca. 100 g)
  • 3 små knuste hvidløgsfed
  • 2 spsk finthakket frisk, mild rød chilipeber
  • 2 tsk knuste korianderfrø
  • 1½ dl friskpresset friskpresset appelsinsaft
  • ½ liter vand
  • 1 spsk hummerfond
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 200 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Skyl græskarkernerne i en sigte og vend dem med salt. Rist græskarkernerne i en tør pande ved svag varme i ca. 20 min. - vend dem af og til.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits græskar, løg, hvidløg, chili og koriander i ca. 1 min. Tilsæt appelsinsaft, vand, fond, fløde, salt og peber. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog suppen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 2 min. Smag til.

Kom græskarsuppen i en stor, varm skål og server de ristede græskarkerner til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Viognier Argentina, USA, Chile, Australien, Argentina, USA, Chile, Australien

Oversøisk hvidvin på viognier-druen, fx fra Argentina eller USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges