Blomkålsgratin
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Her er opskriften på en lækker blomkålsgratin. Det er en klassisk gratin med blomkål og røget skinke - oplagt til både aftensmad og frokost. Både børn og voksne sætter pris på gammeldags blomkålsgratin, og den er faktisk nem at lave. Server gratinen med rugbrød og en god salat. Mens gratinen er i ovnen, er der tid til at lave yndlingssalaten - og tage opvasken.
Ingredienser
|
300 g
Blomkål i små buketter
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|---|---|
|
3 dl
Mælk
|
|
|
20 g
Smør
|
|
|
4
Æggeblommer
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
150 g
Kogt, røget skinke, i små tern
|
|
|
4
Æggehvider
|
|
|
1½ spsk
Rasp
|
Pynt
|
Purløg
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Blomkål kan erstattes af porrer i tynde ringe eller broccolibuketter. Til forskel fra blomkål skal broccoli kun koges ca. 1½-2 min.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
272 kJ / 65 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 4,6 g |
| Fedt: | 3,9 g |
| Kulhydrat: | 2,9 g |