Grovbrød med hvedekerner
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Grovbrød med hvedekerner

Brødene bliver flotte ved servering, hvis de hæver i hævekurv.

Antal portioner
  • 3 dl vand
  • 200 g knækkede hvedekerner
  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 2 dl Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 700 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede

Pensling

  • vand

Pynt

  • hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede

Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt de knækkede hvedekerner. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Hæld kernerne i en skål og smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og det syrnede produkt. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og form dem til runde brød. Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene og drys dem med mel. Bag grovbrødene midt i ovnen.

Tip

Brødene kan evt. hæve i en meldrysset hævekurv.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°. Derefter ca. 10 min. ved indstilling på 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 13390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 85,7 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 13 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: