Hot rød suppe med rugbrødscroutoner

Hot rød suppe med rugbrødscroutoner

45 min
Dejlig fyldig suppe lavet på linser, peberfrugt og chili. Den er serveret med sprøde rugbrødscroutoner - en perfekt måde at bruge sine tørre rugbrødsrester på.
https://www.arla.dk/opskrifter/hot-rod-suppe-med-rugbrodscroutoner/

Sådan gør du

  • Tag ca. 100 g peberfrugt fra og hak det fint.
  • Skyl linserne grundigt og kom dem i en tykbundet gryde sammen med resten af peberfrugterne, løg, chili, tomatpuré og vand.
  • Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Blend grøntsager og vand til suppen er glat. Tilsæt fløde og salt.
  • Bring atter suppen i kog under omrøring og smag til.
Rugbrødscroutoner
  • Bland imens rugbrød og smeltet smør på en plade med bagepapir.
  • Rist rugbrødscroutonerne midt i ovnen til de er sprøde - vend rundt i rugbrødet et par gange under ristningen.
  • Bland den hakkede peberfrugt med purløg.
  • Server rugbrødscroutoner og peberfrugtdrys til den varme suppe.
Ristning
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Vil man have en rigtig hot suppe, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med. De sprøde rugbrødscroutoner smager dejligt som snack, som drys på yoghurt, tykmælk o.l. eller som drys på en salat.

Energiindhold for hele retten:

7460 kJ / 1783 kcal

Næringsindhold pr. 100g

301 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 17,3 % 3,1 g
Kulhydrat: 59,5 % 10,5 g
Fedt: 23,2 % 1,9 g
Mere inspiration

Herlig smagfuld dhal - der dufter som i Indien...

Dhal
Ny
45 min
Dhal
(9)

Ingredienser

3 Røde peberfrugter i grove stykker (ca. 450 g)
150 g Tørrede røde linser (ca. 2 dl)
3 Løg i grove stykker (ca. 200 g)
1 spsk Hakket rød chilipeber
1 dåse Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
1 liter Vand
2½ dl Madlavningsfløde
2 tsk Groft salt
Rugbrødscroutoner
300 g Fuldkornsrugbrød i små tern
20 g Smeltet smør
1 dl Fintklippet purløg