Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup
5 timer 10 min
•
Arbejdstid: 1 time 10 min
•
En rigtig flot lagdelt dessert at servere i høje cocktailglas. Skovbærsirup går godt til både den hvide og den mørke chokolademousse.
Ingredienser
Skovbærsirup
|
200 g
Frosne skovbær
|
|
|---|---|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
|
2 spsk
Vand
|
|
|
½
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
|
25 g
Hakkede valnøddekerner
|
Hvid chokolademousse
|
75 g
Hvid chokolade i mindre stykker
|
|
|---|---|
|
3
Æggehvider (ca. 1 dl)
|
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
|
3½ dl
Piskefløde
|
Mørk chokolademousse
|
75 g
Mørk chokolade i mindre stykker
|
|---|
Pynt
|
Høvlet mørk chokolade
|
|
|---|---|
|
Hakkede valnøddekerner
|
Sådan gør du
Skovbærsirup
Hvid chokolademousse
Mørk chokolademousse
Ved serveringen
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Desserten kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1232 kJ / 294 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 3,2 g |
| Fedt: | 20,1 g |
| Kulhydrat: | 25,5 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.