Jødekager

2 timer 45 min
Arbejdstid: 30 min
Jødekager

Jødekager er en af de klassiske julesmåkager, som bages hvert år i mange hjem. Kagerne og navnet har oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet. De jødiske bagere bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. I dag tænker vi nok ikke at kanel er specielt eksotisk, men ingen jødekager uden kanel.

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/jodekager/

Ingredienser

1 portion
ca. 50 stk.

Dej

250 g Hvedemel (ca. 4 dl)
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ tsk Hjortetaksalt
200 g Koldt smør
1 spsk Sukker
½ tsk Stødt kanel
1 Sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Bland mel, sukker og hjortetaksalt i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen til den ligner revet ost.
  • Ælt dejen let sammen. Del den i 2 portioner og form dem til korte ruller (ca. 6 cm i diameter).
  • Læg dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. ½ time.

Anretning

  • Bland sukker og kanel sammen.
  • Skær rullerne ud i tynde kager.
  • Pensl dem med æg og drys en lille smule kanelsukker på midten af hver kage.
  • Flyt dem forsigtigt, med en paletkniv, over på plader med bagepapir og bag kagerne øverst i ovnen 5 - 6 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Når du bager småkager, som fx jødekager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12297 kJ / 2939 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1915 kJ / 458 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 3,9 % 4,4 g
Kulhydrat: 44,1 % 49,7 g
Fedt: 52 % 26,9 g