Kalvemørbrad med svampesauce
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Kalvemørbrad med svampesauce

Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Glæd dig til at afprøve denne opskrift, hvor den cremede svampesauce komplimenterer kalvemørbraden perfekt!

Antal portioner

Gratineret kartoffelmos

  • 1 12 kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl hakket frisk persille
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 100 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%
  • 50 g smør
  • 6 skiver kalvemørbrader
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Svampesauce

  • 150 g østershatte i strimler
  • 150 g markchampignoner i kvarte
  • stegesky fra kalvemørbraden
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk saucejævner
  • 2 spsk tør, hvid portvin
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smuttede mandler i halve
  • evt. kulør

Tilbehør

  • 900 g sukkerærter

Gratineret kartoffelmos

Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosen i to smurte, ovnfaste fade (ca. 13 x 24 cm) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen.

Lad smørret gyldne i en pande. Steg mørbradbøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.

Svampesauce

Svits svampene i stegeskyen i panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. kulør.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 26800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %
Kilde: