Kalvemørbrad med svampesauce

Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Glæd dig til at afprøve denne opskrift, hvor den cremede svampesauce komplimenterer kalvemørbraden perfekt!
Antal portioner
Bedømmelse (72 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvemørbrad med svampesauce

Kalvemørbrad med svampesauce er forkælelse på højt plan. Glæd dig til at afprøve denne opskrift, hvor den cremede svampesauce komplimenterer kalvemørbraden perfekt!

Antal portioner

Gratineret kartoffelmos

  • 1½ kg skrællede kartofler i mindre stykker
  • 1 liter vand
  • 50 g smør
  • 6 skiver kalvemørbrader
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Svampesauce

  • 150 g østershatte i strimler
  • 150 g markchampignoner i kvarte
  • stegesky fra kalvemørbraden
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 spsk saucejævner
  • 2 spsk tør, hvid portvin
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g smuttede mandler i halve
  • evt. kulør

Tilbehør

  • 900 g sukkerærter

Fremgangsmåde:

Gratineret kartoffelmos

Kom kartoffelstykkerne i kogende vand uden salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og mælk i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt persille og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Fordel mosen i to smurte, ovnfaste fade (ca. 13 x 24 cm) og drys med ost. Gratiner dem midt i ovnen.

Lad smørret gyldne i en pande. Steg mørbradbøfferne ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side. Tag mørbradbøfferne af panden og drys med salt og peber. Hold dem varme.

Svampesauce

Svits svampene i stegeskyen i panden ca. 1 min. og hæld dem i en gryde. Kog panden af med bouillon og hæld den over i gryden. Tilsæt fløde og bring blandingen i kog. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med portvin, salt og peber. Vend mandlerne i. Tilsæt evt. kulør.

Gratinering

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal serveres en rigtig god rødvin på druen pinot noir, meget gerne fra Bourgogne i Frankrig, og gerne en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv