Karameller
Bedømmelse (25)

Min bedømmelse:

Karameller

Prøv at lave dine egne hjemmelavede karameller. Svære at holde fingrene fra!

Opskriften gælder for 3 portioner

20 karameller pr. portion

  • 100 g smør
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g sukker (3 dl)
  • 1 dl lys sirup (0 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt øvrige ingredienser. Kog uden låg, rør rundt nu og da. Massen er klar, når termometeret viser 124° eller massen består "kugleprøven": Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle. Kogetid ca. 30 min. i en stor gryde og 45 min i en gryde med mindre bund. Hæld massen op på en plade smurt let med neutral olie eller i en form beklædt med bagepapir. Lad massen køle af og skær eller klip den i mindre stykker til karameller. Pak dem evt. ind i papir. Opbevar karamellerne køligt.

Tilberedningstid: 30 min

  • Energiindhold for hele retten: 12540 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: