Kold blomkålsret
Bedømmelse (17)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Kold blomkålsret

Den sommerlige blomkålsret blev typisk serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder.

Antal portioner
  • 1 fast stort blomkål
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 2 spsk klippet frisk karse
  • 5 spsk hakket, syltet rød peberfrugt
  • 12 tsk ostindisk karry
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk sukker (kan udelades)
  • blade af 1 hovedsalat
  • 250 g kogte fine ærter - friske eller frosne
  • 200 g rejer

Pynt

  • friske dildkviste

Hertil

  • 300 g flutes

Rens og skyl blomkålshovedet godt. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt. Lad blomkålshovedet køle af i en sigte.

Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier. Smag til.

Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt af kvarksaucen over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet og pynt med dild.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 0 %