Krydrede pebernødder
Bedømmelse (70)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Krydrede pebernødder

Ingen jul uden pebernødder. Disse er dejligt krydrede og er nemme at lave. Glædelig jul fra Karolines Køkken!

Opskriften gælder for 20 personer

6 pebernødder pr. person

  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 æg
  • 2 spsk Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g hvedemel (ca. 4 14 dl)
  • 1/8 tsk hjortetaksalt
  • 12 tsk stødt kanel
  • 12 tsk stødt hvid peber
  • 12 tsk stødt ingefær
  • 12 tsk stødt nellike
  • 100 g smør

Pisk sukker og æg til en luftig æggesnaps og rør fløden i. Bland mel og krydderier og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggesnapsen - dejen er meget fedtet. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Rul dejen til stænger - brug evt. en lille smule mel. Skær små stykker (på størrelse med hasselnødder) og tril dem runde. Sæt pebernødderne på plader med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Tips

Pebernødderne kan opbevares i kagedåse i 1 til 2 uger.

Du kan øge krydderimængderne en lille smule, fx ved dobbelt portion kan de halve teskeer være 1 tsk med top.

Bagetid

9-10 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Både den rå dej og de færdigbagte pebernødder kan fryses. Tø dejen op i køleskab. Del evt. dejen i mindre portioner, når den fryses, så tør den hurtigere.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %