Krydret mørbrad
Bedømmelse (13)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Krydret mørbrad

Krydret mørbrad er en fedtfattig opskrift med inspiration fra mellemøsten. Det lækre kød serveres med en dejlig sauce med masser af smag - prøv den.

Antal portioner

Mørbrad

  • 2 svinemørbrader
  • 25 g smør
  • 1 12 tsk ostindisk karry
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk stødt koriander

Sauce

  • 1 tsk majsstivelse, fx Maizena
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 2 tsk kinesisk sojasauce
  • 2 spsk hakket syltet ingefær
  • 2 tsk syltet ingefær
  • 12 dl friskpresset appelsinsaft
  • 200 g friske bønnespirer
  • 1 squash i tændstiktynde stave

Tilbehør:

  • 320 g løse ris, parboiled

Mørbrad

Puds mørbraderne for sener og hinder. Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad den bruse af. Brun mørbraderne i smørret ca. 4 min. på hver side (8 min. i alt). Tilsæt vand, salt og koriander. Steg mørbraderne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. på hver side. Tag dem op og hold dem varme.

Sauce

Rør majsstivelse sammen med cremefraiche og sojasauce. Tilsæt ingefær, ingefærlage, appelsinsaft og fraiche-blandingen til skyen. Kog saucen godt igennem. Vend bønnespirer og squashstave i saucen og varm det igennem. Smag til.

Skær mørbraderne i skiver og anret dem i et dybt fad. Hæld saucen ved.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 20 %
  • Alkohol: 0 %