Øllebrød
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 45 min

Øllebrød

Øllebrød ja enten elsker man det eller også hader man det - her er det smagt til med appelsin og kanel - uhmm giv det en chance.

Antal portioner
  • 350 g rugbrød uden kerner, i skiver
  • 12 liter vand
  • 2 flasker maltøl (a 33 cl)
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 stykke appelsinskal (usprøjtet) (ca. 3 x 10 cm)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

Tilbehør

  • 1 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til flødeskum, fløde eller mælk

Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt vand, maltøl, kanel og appelsinskal. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Pisk af og til. Tilsæt sukker og appelsinsaft. Varm øllebrøden igennem og smag den til. Fjern kanelstang og appelsinskal før serveringen.

Tip

Ønsker man en meget glat øllebrød, kan man presse den gennem en sigte.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 33 %
  • Alkohol: 0 %