Nøddetærte med flødeskum og havtornsirup
1 time
•
Prøv denne dejlige nøddetærte med havtornsirup. Hvis du bor i de rigtige egne finder du både hasselnødder og havtorn i naturen.
Ingredienser
|
4
Æggehvider (ca. 1¼ dl)
|
|
|---|---|
|
200 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
|
|
2 spsk
Havtornsaft
|
|
|
100 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
10 g
Smør
|
|---|
Havtornsirup
|
1 dl
Sukker
|
|
|---|---|
|
1 dl
Vand
|
|
|
125 g
Friske eller frosne havtorn (ca. 2 dl)
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|---|
Sådan gør du
Havtornsirup
Tips
Bagetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1179 kJ / 282 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 3,7 g |
| Fedt: | 14 g |
| Kulhydrat: | 35,2 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.