Påskereder med blødkogte æg
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Påskereder med blødkogte æg

En både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på. Prøv det - det skal nok vække begejstring!

Antal portioner

1 stk. pr. person

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • 12 spsk sukker
  • 12 dl klippet frisk purløg
  • 12 dl hakket frisk persille
  • 12 dl sesamfrø
  • 150 g sigtemel (3 dl)
  • 200 g hvedemel (3 14 dl)
  • 8 æg

Pensling

  • sammenpiskede æg

Pynt

  • havsalt, fx maldon

Tilbehør

  • 50 g koldt smør
  • klippet frisk purløg

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle. Fordel påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl rederne med æg og drys med salt. Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min. Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen de sidste ca. 10 min. - så er æggene blødkogte. Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.

Tips

I stedet for påskereder kan man forme dejen til 2 lange flutes.

Man kan koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder.

Bagetid

Ca. 17 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Kan fryses uden æg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min