Svenske chokoladekager
Bedømmelse (27)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Svenske chokoladekager

Mangler du en lækker opskrift på en lækker småkage? Så prøv disse svenske chokolade kager, og glæd dig til at sætte tænderne i en sprød forkælelse.

Antal portioner

50 stk. pr. portion

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker (ca. 2 12 dl)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg

Pensling

  • 1 æggehvide

Pynt

  • perlesukker og evt.
  • snittede mandler

Bland alle tørre dele i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen let med ægget - den er lidt blød. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 6 lige store portioner. Rul hver portion til en stang - ca. 30 cm lang. Læg stængerne på en plade med bagepapir og tryk dem let, til de bliver ca. 4 cm brede. Pensl med æggehvide. Drys stængerne med sukker og mandler, og bag dem øverst i ovnen. Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte. Tag dem ud og skær dem straks i ca. 100 skrå chokoladebrød. Lad dem køle af på en bagerist. De svenske chokoladebrød er sprøde på overfladen og bløde i midten.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 44 %
  • Alkohol: 0 %