Tomatsuppe

Dejlig, varm og smagfuld tomatsuppe med fyld af pasta. Server gerne med brød.
Antal portioner
Fryseegnet
Bedømmelse (187 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatsuppe

Dejlig, varm og smagfuld tomatsuppe med fyld af pasta. Server gerne med brød.

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 zittauerløg i grove stykker
  • 1 lille grofthakket fed hvidløgsfed
  • 3 gulerødder i mindre stykker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • 1 tsk sukker
  • 200 g tørret pasta, fx minisuppehorn

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt resten af ingredienserne og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til gulerødderne er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek., eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og bring atter suppen i kog.

Tilsæt pasta og kog suppen ved svag varme og under låg i yderligere ca. 10 min. - rør af og til. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Smag tomatsuppen til og server straks med Fraiche og brød.

Tips

Suppen kan fryses uden pasta.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 24 %
Print