Torskeret med cremefraichesauce
Bedømmelse (19)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Torskeret med cremefraichesauce

Samspillet mellem æg, rejer og kaviar samt den kogte torsk dækket af smagfuld cremefraichesauce, giver denne ret en himmelsk smag. Torskeret med cremefraichesauce er en sikker vinder.

Antal portioner
  • 1 kg kold kogt torsk

Cremefraichesauce

  • 3 12 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
  • 2 spsk ravigottesauce eller mild sød sennep
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk bearnaiseessens
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% pisket til et let skum
  • 100 g rejer
  • 100 g kaviar
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 lille bakke klippet frisk karse

Tilbehør

  • 300 g flutes

Anret torsken i et fad.

Cremefraichesauce

Rør cremefraiche sammen med de øvrige ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til og hæld den over torsken.

Fordel herover rejer, kaviar, æg skåret i skiver samt karse.

Tip

Er saucen for tyk, kan der tilsættes lidt mælk. Cremefraichesaucen kan også tilberedes med lige dele cremefraiche 18% og cremefraiche 38%.

Kogelage til torsk

1 liter vand, 5 spsk eddike, 5 tsk groft salt, 5 laurbærblade, 25 peberkorn. Skær torsken i skiver og kog den 2-3 min i lagen. Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 42 %
  • Alkohol: 0 %